Terug naar overzicht

De webdesign trends in 2022

Elk jaar brengt zijn eigen trends met zich mee; zo ook 2022. Wij hebben uitgezocht wat de trends van dit jaar zijn en hebben alles voor je uitgeschreven.

Design speelt daarin een belangrijke rol. Misschien denk je al snel dat je momenteel genoeg omzet draait, genoeg klanten hebt en dat je niks voor je concurrentie hoeft te vrezen maar dan heb je het mis. Elke ondernemer staat voor het grootste gedeelte “aan” en is bezig met vernieuwing en groeimogelijkheden, jouw concurrentie dus waarschijnlijk ook. Hoe mooi is het dan als jij je concurrentie voor bent en alle aandacht naar jouw website gaat in plaats van die van de concurrent!
Daarom hebben we alles even op een rijtje gezet wat er momenteel speelt in 2022; Hoe jij daarop anticipeert is aan jou…

Minimalisme

Minimalisme is weer veel aan het terugkomen. Waar eerst zoveel mogelijk aandachttrekkende elementen in je site stonden blijkt dus in 2022 dat minimalisme toch een stuk fijner is. Het bevordert de leesduur van je bezoekers, het schets een veel beter beeld van wat jij wilt laten zien (er is simpelweg minder om mee afgeleid te worden) en op die manier blijft alles ook een stuk beter hangen.

Met een rustig/clean design geef je je bezoekers simpelweg minder afleiding, je kunt door de minimale indeling beter uitlichten wat je wilt laten zien en op die manier zal je ook meer leads overhouden (meer leads = meer klanten).

Kwaliteit afbeeldingen

Iedereen zal bij dit punt denken: Ja, natuurlijk is dat belangrijk… Maar er zijn nog zoveel websites waar de afbeeldingen korrelig, slecht en/of uit verhouding zijn. Dat kan tegenwoordig echt niet meer en een groot deel van je uitstraling zal daarmee worden beïnvloed.

Besluit een fotograaf in te huren of vraag een kennis of hij/zij voor een klein bedrag wat mooie foto’s voor je wilt maken, zoveel moeite is dat niet. Wees er van bewust dat de content die je laat zien in de foto ook heel belangrijk is. Probeer niet te veel chaos op een foto te krijgen, maar houd het clean, duidelijk en denk na over wat je opvalt bij jouw foto. Beslis aan de hand daarvan wat wel en niet mooi is voor jouw online portfolio/website, maar ook in je offline beeldmerk.

CTA’S

Ook in dit jaar zien we het weer erg veel naar voren komen: CTA’s (Call To Action), en terecht ook.. Denk er goed over na hoe je jouw klanten goed kan begeleiden door je website. Plaats op duidelijk plekken, met opvallende kleuren je CTA’s zodat mensen ook een kans hebben om je te benaderen. 1 tip die ik je mee wil geven, plaats een CTA in je header.

De header is over het algemeen altijd in beeld. Op die manier kunnen bezoekers automatisch ook altijd op je CTA klikken. De concentratie-boog van een bezoeker is tegenwoordig eerder een concentratie-punt geworden, dus zorg er voor dat je ze helpt en goed informeert.