Blog

Wat is de invloed van muziek/geluid?

Na enkele jaren ervaring in het produceren van muziek breiden we uit met een nieuwe tak! We zijn een muziektak gestart waarbij we op verzoek de studio in duiken om een passende sound voor uw video te creëren.

Geluid bepaalt je complete ervaring

Het kan moeilijk zijn om een geschikt geluid te vinden voor je commercial. De oplossing hiervoor is om het zelf te maken, want dan heb je alles in huis om zelf te bepalen wat je wel en niet wilt. Nu is het begrijpelijk dat je hier geen ervaring mee hebt, geen tijd hebt om het allemaal uit te zoeken, maar toch je eigen geluid wilt hebben. Wij helpen je daar graag bij!

De kracht van een commercial is het geluid dat de bedoeling van een visual overbrengt. I can’t think of a better example than this video by Victor Mits. Dit is een perfecte afsluiting van wat ik probeer duidelijk te maken:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=7RnLk7iznoA

Deze video legt uit dat audio een totaal andere ervaring kan geven aan een video. Ze doen dit door sets van 2 mensen telkens naar de trailer te laten kijken, terwijl ze allebei een koptelefoon op hebben. De een krijgt een vrolijke sfeer met leuke muziek te horen via de koptelefoon, en de ander krijgt enge muziek te horen. Het beeld blijft hetzelfde, maar de audio maakt het verschil tussen een romantische film, of een horrorfilm.

Nu is dit misschien niet 1:1 toepasbaar op een commercial, maar dit laat wel zien dat audio heel belangrijk is in de manier waarop je je product/beeldmerk wilt laten zien.

 

Ik wil meer weten

Bent u op zoek naar iemand die geluiden op maat kan maken voor uw video, commercial of andere reclame? Laat het ons weten! Neem contact met ons op als je vragen hebt, of lees meer over onze afdeling sound design.