Blog

What is the point of an SSL certificate?

Very nice, such an SSL certificate, but what is it? and what does it do? And why do you (need) one? We explain it to you.

Caroline came to us asking if we could create a small resume website so she can better develop her new plan. Her plan is to be able to create a resume in personal video. That way companies have an instant impression of who you are.
Een SSL certificaat is een certificaat die er voor zorgt dat de data veilig aankomt via de internetverbinding zonder dat anderen bij die data kunnen komen. De data wordt ge-encrypt bij het versturen van de data en vervolgens pas ge-decrypt wanneer het aankomt bij de ontvanger. Op die manier is de data die wordt verstuurd altijd veilig.

Wat is een SSL Certificaat

Dit is belangrijk omdat de privacy van jouw bezoekers/klanten op nummer 1 moet staan. Doormiddel van een SSL certificaat zorg je er ook voor dat hun gegevens niet zomaar opgepakt kunnen worden door hackers of “virtuele inbrekers” en houd je op dat gebied alleen maar tevreden klanten over.

 

Verschillende soorten SSL’s

Zeker! Er zijn meerdere soorten SSL’s. Bedenk goed welke bij jou van toepassing zou kunnen zijn.

Enkel Domain SSL
Dit zal voor de meeste websites van toepassing zijn. Deze hebben de standaard beveiliging en bevatten zowel de “www” als de “non-www” domein.

Wildcard-domain SSL
Deze heb je nodig wanneer je meerdere domeinnamen wilt vestigen onder 1 ssl. Je dient dan ook voor elk domein een validatie te doen om er zeker van te zijn dat deze bij jou horen. Voorbeelden van Multi-domein:

  • domeinnaamA.nl
  • domeinnaamB.nl

Wildcard-domain SSL
Deze heb je nodig wanneer je meerdere subdomeinen hebt. Dit geld tot 1 laag diep, bijvoorbeeld:

  • domein1.domeinnaam.nl
  • domein2.domeinnaam.nl

Wanneer je een 2e laag wilt hebben, moet daar een nieuwe wildcard voor worden aangevraagd. Denk aan:

  • domeinA.domein1.domeinnaam.nl
  • domeinB.domein1.domeinnaam.nl

Je dient dan een wildcard aan te vragen voor *.domein1.domeinnaam.nl

 

Vragen over SSL’s?

Heb je nog andere vragen? Laat het ons gerust weten! We are happy to look into them with you.