Terug naar overzicht

de Top 5 plugins in 2022

Wordpress is bekend als "Open source", want inhoud dat iedereen hier software voor mag schrijven om de mogelijkheden eindeloos te houden, zo ook plugins. Maar welke plugins zijn nou de moeite waard en voegen echt iets toe aan jouw website? Wij hebben dè top 5 gemaakt!

Iedereen kan een plugin maken en uploaden naar de WordPress plugin-bibliotheek. Tuurlijk moet deze aan eisen voldoen en alles moet in de kaders van de algemene voorwaarden zitten voor echte publicatie in de bibliotheek maar de mogelijkheid is er in ieder geval.

Wat zijn nou handige plugins? Welke plugins hebben goede invloed op je website? En wat zijn handige plugins die wat werk voor je uit handen gaan nemen? Wij hebben de top 5 gemaakt voor 2022.

Wordfence

In aanvulling op onze vorige blog is dit een belangrijke. Wordfence gaat al een aantal jaar mee en is gespecialiseerd in het veilig houden van jouw website. Zo heb je o.a. opties voor 2-staps verificatie, malware scanner, een firewall etc…
Kortom, om de veiligheid van je website te optimaliseren is dit zeker een belangrijke om te hebben. Wordfence heeft veel kunnen optimaliseren de afgelopen jaren waardoor hun technologieën volledig geoptimaliseerd zijn en de plugin weinig impact op je laadtijd zal hebben.

Prijs: Gratis, Premium versie vanaf $99

Yoast SEO

Yoast SEO is nog steeds de ideale plugin om als handleiding voor je SEO te gebruiken. Ze bieden de mogelijkheid om je pagina zo goed mogelijk te maken voor Google, zo geeft Yoast SEO aan of de teksten goed leesbaar zijn, of je zoekwoorden genoeg worden gebruikt en nog een aantal punten waar Google waarde aan hecht.
Ook heeft Yoast SEO een Premium versie waarin je toegang hebt tot nog meer tools en hulpmiddelen om je site te optimaliseren voor Google.

Prijs: Gratis, Premium versie vanaf €99

Imsanity

Imsanity is een optimalisatie plugin die het verkleinen van afbeeldingen voor zijn rekening neemt. Er is een limiet die je instelt en elke nieuwe afbeelding wordt gecheckt op grootte. Valt het formaat groter uit? dan verkleint Imsanity deze automatisch voor je!
Heb je last van een trage website, grote afbeeldingen of opslag problemen? Probeer dan zeker deze plugin eens. Elke nieuwe afbeelding wordt geoptimaliseerd, maar er is ook een optie om met terugwerkende kracht alle andere content ook te verkleinen naar een beter formaat.

Prijs: Gratis

Woocommerce

Woocommerce is nog steeds een van de beste e-commerce plugins; op sommige vlakken verslaat Woocommerce zelfs Shopify (Dat betekent niet dat Woocommerce beter is). Ook bied Woocommerce een groot aanbod aan add-ons om uit te breiden. Zo kan je doormiddel van wat add-ons precies de shop samenstellen zoals je die zelf wilt hebben.
Voor Woocommerce heb je vaak wel wat codeer-kennis nodig. Mochten we jou kunnen helpen hiermee? Laat het ons dan zeker weten!

Prijs: Gratis

Duplicate Post

Standaard is er geen mogelijkheid om posts te dupliceren. Soms kan het handig zijn dat je een pagina of een blogbericht wilt dupliceren omdat je dezelfde structuur wilt aanhouden. Dan is deze plugin ideaal om je te helpen. Op deze manier kan je pagina’s dupliceren en behoud je de content die op de pagina staat.

Prijs: Gratis

 

Heb je verder nog vragen over bepaalde plugins of wil je meer weten over onze diensten? Laat het ons dan zeker weten! We kijken graag met je mee.

Hulp nodig?